Nagrade i Priznanja
23 veljače, 2015
Koncertna sezona 2014/2015
4 ožujka, 2015
Nagrade i Priznanja
23 veljače, 2015
Koncertna sezona 2014/2015
4 ožujka, 2015

Kritike

 • Irena Kamenarović Tonković
  Komorni zbor IVAN FILIPOVIĆ i dirigent GORAN JERKOVIĆ na cjelovečernjem koncertu 20. veljače 2011. u crkvi sv. Katarine izveli su skladbe suvremene zborske a cappella glazbe. ...Goran Jerković za ovu prigodu odabrao je i predstavio izniman i originalno oblikovan program, na način, na koji se poštuju glazbene norme i estetski kriteriji. (više…)
  Irena Kamenarović Tonković
  Hrvatsko slovo, 27.2.2011.
 • Snježana Herek
  Nastup mješovitog Komornog zbora „Ivan Filipović“ iz Zagreba pod umjetnički nadahnutim ravnanjem njegovog osnivača Gorana Jerkovića u petak navečer u monumentalnoj bečkoj crkvi Sv. Petra bez sumnje je jedan od bisera 8. Festivala hrvatske glazbe u Beču. Ovaj, po mnoge čemu, jedinstveni Zbor zavidno visoke vokalno-tehničke razine izvođenja, impresivno je izveo djela hrvatskih i svjetskih autora zborske literature različitih razdoblja: Joška Ćalete, Davorina Kempfa, Damijana Močnika, Grigory Lvovsky, Erica Whitacrea, Mortena Lauridsena, Mate Lešćana, Ola Gjeila, Andrea J. Thomasa i Tomislava Uhlika. (više…)
  Snježana Herek
  Večernji list, 25. studeni 2012.
 • Helena Novak Penga,
  Komorni zbor Ivan Filipović s dirigentom Goranom Jerkovićem poslovično je obranio svoju visoku poziciju koja se opasno približava profesionalnoj razini. Ivan Filipović je u svojoj povijesti dokazao da može izvesti sve: od povijesno obaviještenih izvedbi rane glazbe do promicanja glazbe suvremenih hrvatskih skladatelja. U ovoj čistoj izvedbi kompaktnog zvuka u kojoj je svaki ton na svom mjestu, Komorni zbor izvukao je maksimum iz Gjeilove Mise. (više…)
  Helena Novak Penga,
  KLASIKA.hr, 16. kolovoza 2014.
 • Josip Magdić, prof
  Koncert pjevačkih zborova, održan 5. lipnja 2008. u 20 sati u crkvi Sv. Križa u Zagrebu (Siget) u okviru 31. SUSRETA zagrebačkih glazbenih amatera 2008. započeo je izvođenjem teškog, ali delikatnog programa koji je priredio nadasve učinkovito obnovljeni i pomlađeni Komorni zbor IVAN FILIPOVIĆ (12 ženskih i 11 muških glasova) s vrijednim, mladim i perspektivnim dirigentom Goranom Jerkovićem.
  Josip Magdić, prof
 • Brod
  U proteklih 14 godina Komorni zbor "Ivan Filipović" iz Zagreba, mješoviti zborski sastav koji je 1998. godine osnovao, i danas vodi, dirigent Goran Jerković, pokazao se i dokazao kao jedan od najvrsnijih amaterskih zborova u Hrvatskoj. (više…)
  Brod
 • Snježana Herek
  Posebno oduševljenje publika je izrazila prema dirigentu Goranu Jerkoviću, glazbenom pedagogu i dobrom znalcu stare glazbe, koji na svoj poseban način vodi ovaj amaterski zbor (više…)
  Snježana Herek
  VLM
 • D. Vanić,
  Publika je mogla uživati u visokoj estetskoj i vokalno-tehničkoj razini interpretacije skladbi te začudnim mogućnostima ljudskoga glasa koje je pokazao zbor "Ivan Filipović" pod sigurnim i perfekcionističkim, ali nadasve umjetničkim vođenjem dirigenta Gorana Jerkovića. Stoga ne čudi da publika na koncertu nije dopustila dirigentu i zboru odlazak sa scene, izmamivši dva dodatka (ovoga puta hrvatskih autora), i još dugo oduševljeno plješćući pod dojmom "Snivanja".
  D. Vanić,
  "Posavska hrvatska", 2. listopada 2009.
 • Josip Magdić, redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu,
  Zbor je već prvom peteroglasnom skladbom pokazao svoje vokalno umijeće: čistu intonaciju, briljantnu vokalnu tehniku i odlično tumačenje polifonog tkiva… To može samo ovaj zbor…
  Josip Magdić, redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu,
  lipanj 2008.
 • Bosiljka Perić Kempf,
  U sklopu programa koncerta, zbor 'Ivan Filipović' na prelijepim uzorcima kasno-renesansne i barokne motetske glazbe majstora, poput Julija Skjavetića, Claudija Monteverdija, Antonija Lottija i Carla Gesualda da Venose, mogao je pokazati svoje najbolje odlike: skladnu zvučnost, mekoću zaobljenih sopranskih visokih linija, dobro odmjerenu, stilski odgovarajuću skalu dinamičkih kontrasta i, nadasve, onu fleksibilnost agogike koja uvijek svjedoči postojanje dobro razvijenog muzikalnog osjećaja. Publika je bila s razlogom oduševljena pa je zbor otpjevao za dodatak Panis angelicus, malo vokalno remekdjelo iz zbirke moteta 'Sacrae cantiones' Ivana Lukačića.
  Bosiljka Perić Kempf,
  "Vjesnik", 3. kolovoza. 2005.
 • Mihael Ferić,
  Amaterski zborovi uglavnom imaju brojni sastav, no ovom je zboru dovoljan i dvostruko manji broj pjevača da bi zvučao punoćom i snagom, ali i suzdržano i profinjeno gdje to treba, što treba zahvaliti izgrađenoj vokalnoj tehnici svih pjevača i ujednačenom zvučanju svih zborskih dionica. Poodavno je nestala oštra podjela zborova na amaterske i profesionalne, a tu tvrdnju zorno dokazuje i ovaj po statusu amaterski, a po umjetničkom dojmu i učinku, zbor profesionalnih dometa. Bez kompleksa prema stilovima, vremenskom razdoblju i autorskoj veličini, do znalački oblikovane svake zborske skladbe u kojima u ovom zboru nema nepoznanica ni površno riješenih pjevačkih zadataka.
  Mihael Ferić,
  "Cantus", 18. rujna 2004.
 • Alisa Čakarun,
  André Campra: Requiem (Messe de Morts) – koncert Hrvatskog baroknog ansambla i Komornog zbora 'Ivan Filipović'… Vrhunska izvedba hrvatskih glazbenika, posebice Komornog zbora 'Ivan Filipović' koji je bio otkriće prisutnoj publici. Njihov je izričaj bio biser na krunu ove večeri. On osvaja i začuđuje visokom vokalno-tehničkom i estetskom razinom interpretacije. (više…)
  Alisa Čakarun,
  "Slobodna Dalmacija", 24. srpnja 2003.
 • Zlatko Madžar
  Objavljena je izvrsna hrvatska izvedba Buxtehudeove skladbe „Membra Jesu Nostri“   Uoči Uskrsa etiketa Aquarius Records predstavila je dvostruki album (CD i Bonus DVD) sa snimkom jednosatne oratorijske skladbe „Membra Jesu Nostri“ („Udovi našeg Isusa“) njemačkog skladatelja iz razdoblja srednjeg baroka Dietericha Buxtehudea (1637.-1707.). Posrijedi je snimka koncerta održanog u zagrebačkoj Crkvi Sv. Križa, koji je pod ravnanjem Gorana Jerkovića bio glazbenim vrhuncem prošlogodišnjeg izdanja dragocjene, žanrovski sveobuhvatne manifestacije „Pasionska baština“. (više…)
  Zlatko Madžar
  Hrvatski radio, 2010.
 • Branimir Pofuk
  Praizvedbe - na koncertu su praizvedena nova djela čak sedmorice hrvatskih autora   Nije to bilo prvi put da se pjeva i svira u auli HAZU. Uljepšavajući neki od svečanih skupova, tamo su već bili i pjevači Komornog zbora Ivan Filipović. Ali, u ponedjeljak navečer tom je pjevačkom sastavu pripala čast da održe prvi cjelovečernji samostalni koncert ikada održan u zrinjevačkom predvorju. (više…)
  Branimir Pofuk
  Večernji list, 20.6.2012.